Energetische verbetering op de Laan van Berlijn

Laan van Berlijn, Haarlem

 

Opdrachtgever: Pré Wonen
Type opdrachtgever: Woningcorporatie
Grootte project: 162 woningen, Laan van Berlijn, Haarlem
Uitvoeringsperiode: februari 2017 – april 2018

Grootschalig onderhoud en verduurzamen pand

Etro voert grootschalig onderhoud uit in dit 10-verdiepingen hoge complex in Haarlem. Wat dit project bijzonder maakt is de grote zorgbehoefte van de bewoners die er gedurende de werkzaamheden blijven wonen. Dit complex behelst onder andere een zorgorganisatie die zorg, begeleiding en behandeling biedt aan mensen met psychiatrische problemen, verslavingsproblemen of een verstandelijke handicap.

Aan dit complex voeren wij verscheidene onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het vervangen van de badkamers en keukens. Voor het verbeteren van de algehele energieprestatie van label G naar A is de hele gevel voorzien van buitengevelisolatie, spouwisolatie en nieuwe gevelkozijnen. Voor esthetische verbeteringen zijn er aan de buitenkant steenstrips in zowel horizontale als verticale banen aangebracht. Door de schakeling van verschillende kleuren krijgt het geheel weer een prachtige uitstraling.